Info

 

Åbningstider for gårdbutik:

Torsdag - Fredag 1800-2000

Lørdag 10:00-1400

Eller efter aftale. 

 

 

Besøg os på:

Kollerød Bygade 23
3450 Allerød
Tlf.: 3252 2803 / 2916 5511

Mail.:Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Stegt dyrekølle

Stegt dyrekølle

portioner: 6-8. Tilberedningstid: 90-120 min . Arbejdstid: 30 min

Ingredienser:
1 dyrekølle, ca 2-2½ kg
salt
1 spsk quatre epices
2 tsk timianblad
100 g smør
ca. ½ l bouillon
Visk af bladselleritop, 1 laubær, ½ bdt psersille
Sovs:
siet sky
1-3 dl piskefløde
evt. 250 g brune champignon
2 tsk maizena

Fjern løse hinder og grove sener. Skær nøglebenet foran køllen ud ved hele tiden at skære tæt langs benet med en spids kniv. Skær helt ind til selve ledknoglen ved marvpiben. Når man fjerner nøglebenet, er kødet nemmere at skære bagefter. Bland krydderierne. Gnid først hullet, hvor nøglebenet har siddet og fastgør det løse kød til selve køllen med kødpinde. Gnid resten af køllen med krydderierne. Læg køllen i et smurt ovnfast fad med inderlåret opad (den flade side)

Læg halvdelen af smørret over. Sæt fadet i ovnen ved 250 grader i ca. 15 minutter. Tag fadet ud. Vend køllen. Lægresten af smørret over. Brun køllen 15 min. på den anden side. Tag fadet ud. Dæmp varmen til 125 grader. Det går hurtigst med åben ovndør. Lad kødet trække utildækket på bordet, mens varmen dæmpes. Hælp bouillon i fadet. Læg visken ved. Sæt et stegetermometer i køllen. Sæt fadet i ovnen. Steg køllen ca 45 til 75 minutter til termometeret viser 62-64 grader. Si skyen fra køllen ca. ½ time før den er færdigstegt. Indkog skyen med piskefælde. Kog den 5 min. Jævn evt. sovsen med maizena, udrørt i vand. Tag køllen ud af ovnen. Dæk med kraftig grillfolie og to viskestykker. Lad kødet trække 15 min.

SERVERING: Skær kødet for ved bordet på tværs af kødfibrene. Sammen med f.eks pillekartofler, portvinskogtepærer, ristede courgetter og den varme sovs.

Opskrift fundet i Den nye bog om vildtretter af Lotte Haveman, forlaget Lademan